Wijncursus Wijnoorkonde SDEN 2 start maandag 3 februariDeze korte wijn(proef)cursus van 5 avonden biedt een basis (niveau SDEN 2) voor iedereen die iets meer over wijn wil weten! Datums Kampen 2025: maandag 3 en 17 februari, 10 en 24 maart, 7 april Tijd: van 19.30 - 22.30 uur / Kosten: 299 euro (excl. cursusboek) Ontdek de Wijnen van Valpolicella, dinsdag 4 februari
Duik in de smaakvolle wereld van Valpolicella – het iconische wijngebied van Noord-Italië! Wat kun je verwachten? Inleiding in het Valpolicella-gebied en haar druivenrassen. Proeverij van iconische wijnen: van de frisse Valpolicella tot de krachtige Amarone en zoete Recioto.
Datum Kampen: dinsdag 4 februari 2025 Tijd: van 19.30 - 22.15 uur / Kosten: 67 euro. SDEN Cursus SommelierOorkonde - Wijn & Spijs cursus – start maandag 10 februari
Van wijnkennis naar sommelier; een door SDEN erkende cursus. Tijdens deze cursus ga je leren hoe je de theorie over wijn in de praktijk zou kunnen toepassen. Hoe behandel je wijn? Hoe kun je wijn combineren met gerechten en waarop moet je dan letten? Verder leer je over gastheerschap, het samenstellen van een wijnarrangement en het geven van wijnadvies. Wijnkennis wordt dus omgezet in sommeliervaardigheden.
Er wordt vooral veel aandacht besteed aan het analyseren van de smaak van producten en wijnen (70% van de lestijd) Datums 2025: maandag 10 februari, 3 - 17 - 31 maart en 14 april Kosten: €595,00 inclusief het lesboek. Thee bij het diner
Ooit gehoord van thee & spijscombinaties? Tijdens de Thee & Diner workshop leer je over de diverse soorten thee, hun smaken en bereidingswijze én hoe je deze theetypes het best kun combineren met smaken en hapjes. Datum: donderdag 27 maart | Kosten: 67 euro. Aanschuiftafels
De volgende aanschuiftafels zijn op zondag 16 februari “Afrikaans”, zaterdag 15 maart “Thais”, zondag 13 april “Italiaans” en zaterdag 31mei “Lente”.
De kosten voor het 3-gangen diner bedragen 25 euro. Je kunt je hiervoor al aanmelden via app of mail. Je ontvangt altijd vooraf een bevestiging. Cursus niveau 1 - Wijnvignet in 2 avonden – dinsdag 1 en 15 april
Ben je een beginnende en geïnteresseerde wijnliefhebber en wil je graag meer over wijn weten? In twee avonden wordt uitgelegd hoe verschillende soorten wijn gemaakt worden, welke druivenrassen van belang zijn en waar wijn geproduceerd wordt. Daarnaast worden er basisvaardigheden aangeleerd om wijn te proeven.
De kosten voor de cursus zijn 137,50 euro en dit is inclusief cursusmateriaal en erkend Sden1 examen. Datums Kampen: dinsdag 1 en 15 april. Kaas & Wijn - dinsdag 22 april
Over ieder type kaas, zoals bijvoorbeeld blauwschimmel of roodbacterie, is zoveel te leren. Ieder type kaas vraagt ook om zijn eigen soort wijn. Het is een misvatting dat Port bij een gevarieerd kaasplankje past. En zo zijn er nog meer eye-openers! Tijdens deze cursusavond wordt aandacht besteed aan: * De productie van kaas. * Het proeven van kazen uit de verschillende kaasgroepen. * De theorie van foodpairing. * Het proeven van wijn & kaas combinaties. Datum: dinsdag 22 april 2025 om 19.00 uur. (van te voren eten, is niet nodig!) | Kosten: € 85,00 De Theoloog & de Vinoloog – donderdag 24 april
Wijn & religieuze maaltijden Vinoloog Esther en theoloog Leon nemen je donderdagavond 24 april weer mee op een wijnreis. Deze 3e editie heeft als thema: Wijn & religieuze maaltijden (denk aan: heilig avondmaal, eucharistie, sedermaaltijd). >> Historische informatie over eten, wijn en tafelen van nul tot nu én religieuze informatie, afgewisseld met informatie over wijn. Uiteraard ga je bijpassende wijnen ruiken, proeven en beleven! Door wie? Leon van den Broeke, professor aan de Theologische Universiteit & Esther Meijer, Registervinoloog en wijndocent, Voor wie? iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen historie, religie en wijn; er is geen instapniveau. Iedereen kan meedoen.
Datum: donderdag 24 april om 19.30 uur | Kosten: 55 euro > Deze wijnreis is ook voor jouw eigen gezelschap te boeken, ook op eigen locatie. Neem voor een offerte contact op. |