AanschuiftafelsDe volgende aanschuiftafels zijn op zondag 8 dec. "Frans" , zaterdag 25 jan. "Indonesisch" (wachtlijst), zondag 16 februari “Afrikaans”, zaterdag 15 maart “Thais” en zondag 13 april “Italiaans”. De kosten voor het 3-gangen diner bedragen 25 euro. Je kunt je hiervoor al aanmelden via app of mail. Je ontvangt altijd vooraf een bevestiging. Cursus niveau 1 - Wijnvignet in 2 avonden – maandag 6 & 20 januari
Ben je een beginnende en geïnteresseerde wijnliefhebber en wil je graag meer over wijn weten? In twee avonden wordt uitgelegd hoe verschillende soorten wijn gemaakt worden, welke druivenrassen van belang zijn en waar wijn geproduceerd wordt. Daarnaast worden er basisvaardigheden aangeleerd om wijn te proeven. De kosten voor de cursus zijn 137,50 euro en dit is inclusief cursusmateriaal en erkend Sden1 examen. Datum Kampen: maandag 6 en 20 januari Wijncursus Wijnoorkonde SDEN 2 start maandag 3 februari
Deze korte wijn(proef)cursus van 5 avonden is een combinatie van "leren" en "gezelligheid" en biedt een basis (niveau SDEN 2) voor iedereen die iets meer over wijn wil weten! Welke gerechten kies ik bij deze wijn? Wat leert een etiket over de wijn, die in de fles zit? Hoe wordt wijn gemaakt en welke druivenrassen zijn er? Wat zijn de belangrijke wijngebieden? Datums Kampen 2025: maandag 3 en 17 februari, 10 en 24 maart, 7 april Tijd: van 19.30 - 22.30 uur / Kosten: 299 euro (excl. cursusboek) Cursus Sden3 Wijnbrevet start dinsdag 14 januari
Deze meest uitgebreide basiscursus van Nederland is een vervolg op Sden2, maar …. mag ook gevolgd worden zonder vooropleiding!
Datums Kampen 2025 Dinsdag: 14 - 28 januari, 11 februari, 4 - 18 maart, 1 - 15 - 29 april, 20 mei. Tijd: 9.30 - 22.30 uur / Kosten: 520 euro (excl. cursusboek). De Theoloog & de Vinoloog - vrijdag 10 januari
Wijn & religieuze maaltijden Vinoloog Esther en theoloog Leon nemen je vrijdagavond 10 januari weer mee op een wijnreis. Deze 3e editie heeft als thema: Wijn & religieuze maaltijden (denk aan: heilig avondmaal, eucharistie, sedermaaltijd). >> Historische informatie over eten, wijn en tafelen van nul tot nu én religieuze informatie, afgewisseld met informatie over wijn. Uiteraard je bijpassende wijnen ruiken, proeven en beleven! Door wie? Leon van den Broeke, professor aan de Theologische Universiteit & Esther Meijer, Registervinoloog en wijndocent, Voor wie? iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen historie, religie en wijn; er is geen instapniveau. Iedereen kan meedoen.
Datum: vrijdag 10 januari om 19.30 uur | Kosten: 55 euro > Deze wijnreis is ook voor jouw eigen gezelschap te boeken, ook op eigen locatie. Neem voor een offerte contact op. Wijnsokken voor in de schoen of onder de boom7,50 per paar, bij Anywine! info@anywine.nl Ontdek de Wijnen van Valpolicella, dinsdag 4 februari
Duik in de smaakvolle wereld van Valpolicella – het iconische wijngebied van Noord-Italië! Valpolicella is een van de oudste en meest prestigieuze wijngebieden van Italië, beroemd om zijn rijke geschiedenis en diverse wijnstijlen. Van de frisse, fruitige Valpolicella Classico tot de complexe en robuuste Amarone della Valpolicella – er is zoveel te ontdekken. Deze cursusavond biedt een unieke kans om deze fascinerende wijnen te proeven, te leren over de verschillende druivenrassen en de technieken die worden gebruikt om deze topwijnen te maken. Wat kun je verwachten? - Inleiding in het Valpolicella-gebied en haar druivenrassen.
- Proeverij van iconische wijnen: van de frisse Valpolicella tot de krachtige Amarone en zoete Recioto.
Datum Kampen: dinsdag 4 februari 2025 Tijd: van 19.30 - 22.15 uur / Kosten: 67 euro. SDEN Wijn & Spijs cursus – Sommelier Oorkonde start maandag 10 februariVan wijnkennis naar sommelier; een door SDEN erkende cursus.
Tijdens deze cursus ga je leren hoe je de theorie over wijn in de praktijk zou kunnen toepassen. Hoe behandel je wijn? Hoe kun je wijn combineren met gerechten en waarop moet je dan letten? Verder leer je over gastheerschap, het samenstellen van een wijnarrangement en het geven van wijnadvies. Wijnkennis wordt dus omgezet in sommeliervaardigheden.
Er wordt vooral veel aandacht besteed aan het analyseren van de smaak van producten en wijne (70% van de lestijd) Toelatingseis: Wijnoorkonde SDEN2, Wijnbrevet SDEN3 of vergelijkbaar niveau. Voor RegisterVinologen levert het volgen van deze cursus 15 PE punten (categorie A) op. Data 2025: maandag 10 februari, 3 - 17 - 31 maart en 14 april Kosten: €595,00 inclusief het lesboek. |