Januari 2023 | nr. 1| jaargang 19         

Aanschuiftafels

Op zaterdag 7 januari kun je aanschuiven voor een Indonesisch diner!
Bij de Aanschuiftafel geniet je van een 3 gangen-diner (à €21,50) met bijpassende wijnen (à €4,- p.gl.), een theearrangement of andere dranken.
Dieetwensen kun je aan me doorgeven.
Wil je mee eten? Meld je dan aan!
>Volgende Aanschuiftafel: zaterdag 4 februari; Fastfood met een Twist.

Thee bij het diner ma. 9 januari

Ooit gehoord van thee / spijscombinaties?
Tijdens de Thee & Diner workshop leer je over de diverse soorten thee, hun smaken en bereidingswijze
én hoe je deze theetypes het best kun combineren met smaken en gerechten.

Datum: maandag 9 januari `23
De kosten zijn 65 euro.
Locatie: Proeflokaal AnyTea | IJsselmuiden.
Met de auto: gratis parkeren nabij cursuslocatie.
Met de trein: 10-15 minuten lopen vanaf station Kampen.

“De Theoloog en de Vinoloog” 2e editie, op vrijdag  24 maart 
(ivm volgeboekt op 23-1)

De Theoloog & de Vinoloog; Een wijnreis door ons religieuze heden en verleden
Je bent van harte welkom bij de workshop over de eeuwenoude relatie tussen religie en wijn. Vinoloog Esther en theoloog Leon nemen u vrijdagavond 24 maart mee op een wijnreis door ons religieuze verleden en heden. Tijdens die reis hoor je niet alleen over het belang van kloosterordes voor de wijnbouw, bijbelse verhalen over wijn en  het gebruik van wijn in de kerkdienst, maar ook over religieuze namen en aanduidingen op wijnetiketten en het formaat van champagneflessen. Ook ga je bijpassende wijnen ruiken, proeven en beleven!
De kosten bedragen €49,95.
Vrijdag 24 maart, 19.30 uur.

>> Deze wijnreis is ook voor jouw eigen gezelschap te boeken, ook op eigen locatie.
Neem voor een offerte contact op.

Cursus Wijnvignet Sden 1 in Zwolle én Emmeloord

Wijncursus Wijnvignet; een eerste kennismaking met wijn!
Ben je een beginnende en geïnteresseerde wijnliefhebber en wil je graag meer over wijn weten? Dan is deze wijncursus ideaal.
In twee avonden wordt uitgelegd hoe verschillende soorten wijn gemaakt worden, welke druivenrassen van belang zijn en waar wijn geproduceerd wordt.
Daarnaast worden er basisvaardigheden aangeleerd om wijn te proeven.

Data Zwolle: van 19.30 - 22.15 uur
- Maandag 30 jan. en 20 febr 2023
Data Emmeloord: van 19.30 - 22.15 uur
- Woensdag 1 en 22 februari (Facultatief: Wijn & Spijsdiner op woe. 15 maart à 75,-)

Aankomende cursussen vanaf maart

> Wijn- & Spijs cursus - Sommelieroorkonde (5 avonden) start op maandag 6 maart.
> Cursus Wijnoorkonde - Sden2 (5 avonden), start op dinsdag 11 april
> Cursus Wijnbrevet - Sden3 (9 avonden), start op dinsdag 7 maart
> Cursus Wijnvignet Sden1 (2 avonden), start in Steenwijk op woensdag 22 maart
> Gastronomische Kaascursus op dinsdag 14 en 28 maart
> Cursus Blind proeven op maandag 3 april

Nieuwe wijnen bij Anywine

Voor jezelf of om cadeau te geven.

De Portugees: Douro Branco,
Gemaakt van Moscatel Galega en de Codega druif uit de Duoro Vallei. Een witte wijn,
gemaakt door Quinta da Pacheca in het portgebied. Zeer aromatisch en fris (limoen) qua geur en smaak.
Mooi droog maar met een  fijne dikte in de mond.
Lekker als aperitief of samen met visgerechten, sushi of salades. €13,00

De Fransman: Albarinho Les Vignes Rares
Bijzonder een Zuid Franse Albarinho, aangeplant op “experimentele” wijngaarden in de Languedoc
door Claude Vialade van Château Ciceron. Bijzonder omdat zij vooruitkijken en rekening houden met de klimaatverandering
en daardoor rassen aanplanten die een mooie rijpheid kunnen bereiken omdat ze gewend zijn aan het warmere klimaat.
Aroma’s van tropisch fruit en boter, door het contact met eikenhout.
Lekker bij gegrilde en gerookte vis of pittiger eten, zoals mierikswortel en sauzen op sojabasis. €13,95

De Spanjaard: Malbec
Malbec komt oorspronkelijk uit Cahors in Frankrijk. Bij Hacienda Albae in Spanje maken ze er een stevige,
maar zachte rode wijn van, met indrukken van rijp rood fruit zoals kersen en pruimen,
met aroma’s van houtrijping. Lekker bij gevogelte, vlees en lichte pastagerechten. €14,30

De Italiaan: Appassimento, Edizione Oro,
Gemaakt door Casa Vinironia,van 50% Negroamaro, 20% Merlot , 20% Primitivo en 10% Malvasia Nera.
Laat geoogste, super rijpe en deels ingedroogde druiven worden geselecteerd voor de Appassimento;
Intens van kleur, vol, met aroma’s van kruiden, chocolade en vanille.
Lekker bij: Stoofschotels, gegrild vlees, Parmezaan en gevulde aubergines. €13,40

Burg. van Engelenweg 124
 8271 AV IJsselmuiden
T 038 460 44 64 | 06 126 606 90
info@anywine.nl
 www.anywine.nl