Maart 2021 | nr. 3| jaargang 17         

Wijncursussen Sden 1 en Sden 2 van start

De cursus Wijnvignet Sden1 in Zwolle, wordt gegeven op maandag 12 en 19 april van 18.15 tot 21.15 uur
De cursus Wijnoorkonde Sden2 in Kampen (5 avonden) start op dinsdag 11 mei.

Opleiding SommelierOorkonde start 26 april

De cursus SommelierOorkonde bestaat uit 5 maandagavonden en start op 26 april om 18.00 uur (zolang de avondklok geldt, daarna verschuift de aanvangstijd naar 19.30.
>> Meer info over de cursusinhoud

De eerste papieren wijnfles van Nederland – te koop bij Marqt

De meest duurzame wijnfles ter wereld staat sinds eind februari in de schappen. Deze papieren fles is 5x lichter en z’n ecologische voetprint is 6x kleiner dan die van een glazen fles! Bovendien komt bij de productie en het vervoer van glas meer CO2 vrij dan bij het productieproces van deze papieren variant. De buitenkant is gemaakt van 94% gerecycled karton en weegt daardoor 5x minder dan een glazen fles. (bron: Winelife)

Roze prosecco mág!

In november 2020 kreeg een nieuwe variëteit prosecco de DOC-status: Prosecco DOC Rosé. De verkoop van roze Prosecco is toegestaan sinds 1 januari 2021. Deze blozende roze mousserende wijn wordt gemaakt in dezelfde regio's als gewone Prosecco volgens dezelfde methoden, maar kan tot 15% Pinot Noir-druiven bevatten, samen met de Glera-druiven, waardoor het een perzikroze tint krijgt en de toegevoegde subtiele smaak van rode bessen. Het Prosecco DOC Consortium (dat verantwoordelijk is voor de bescherming en promotie van Prosecco over de hele wereld) zorgt ervoor dat alle rosévariëteiten gedurende zestig dagen worden gefermenteerd, een 'persistent schuim' hebben en een van de drie niveaus van zoetheid kunnen zijn: brut nature (de droogste), brut of extra droog (de zoetste, verwarrend!). (Bron: Greatbritishchefs)

 “Aanschuiftafel aan huis” 

Thuis aanschuiven? Je kunt je laten verrassen of het menu met mij bespreken. Misschien heb je al eens meegegeten aan de aanschuiftafel en heb je een verzoeknummer? Met alle dieetwensen kan rekening gehouden worden.
>> Meer informatie

Vrij-mi-borrelbox

De vrijdagmiddag borrelbox bestaat uit een fles rode of een fles gekoelde witte wijn, een kleine quiche of hartige broodjes, een huisgebakken broodje en een lekkere pesto of dip. De box kost 27,50 euro en wordt op vrijdagmiddag bezorgd (Kampen/ IJsselmuiden of in overleg).
Natuurlijk is een Di-mi-box of een Woe-mi-box ook mogelijk!

Burg. van Engelenweg 124
 8271 AV IJsselmuiden
T 038 460 44 64 | 06 126 606 90
info@anywine.nl
 www.anywine.nl