Februari 2019 | nr. 2| jaargang 15         

Aanschuiftafel – zondag 3 maart

Je krijgt een drie gangen diner geserveerd voor 19,50 euro.
Bijpassende wijnen of specialtea 3 euro per glas.
Opgeven is noodzakelijk via info@anywine.nl
Je kunt je ook al opgeven voor zondag 31 maart en 28 april.

Deutschlandtour; thema avond Duitsland di. 12 februari

Op dinsdag 12 februari kun jij je onderdompelen in de wereld van Duitse wijnen!
Naast verdere verdieping van je kennis over dit veelzijdige wijnland, proeven we ook een aantal bijzondere wijnen.
De kosten zijn 60 euro en de aanvangstijd is 19.30 uur.

 Proeven & Wijnroulette op ma. 11 maart!

Je proeft wijnen in zwarte glazen en worden er uitgebreide proefnotities gemaakt.
Uit welk klimaat komt de wijn? Is het een jonge wijn? Aan welk druivenras denk je? Heeft de wijn "hout gehad"? Welke aroma’s proef je?
Zo leer je heel goed woorden te geven aan wat je proeft.
Jouw fiches worden op het grote speelveld ingezet. Wanneer je een goed antwoord geeft, wordt het aantal fiches verdubbeld.
Wie aan het einde van de flight wijnen de meeste fiches heeft…. is de winnaar.
Tevens een goede examentraining!
Kosten:  60 euro.

wijnroulette, wijncasino, blind proeven, zwarte glazen

Wijn & Spijs Cursus start ma. 4 maart

Deze wijncursus bestaat uit 4 avonden en is een ontdekkingstocht
in de boeiende wereld van wijnen en gerechten.
 Uiteraard komen diverse toepasbare "wijn & spijs theorieën" aan bod!
Maar zelf ervaren en veel proeven is het uitgangspunt.
We beginnen deze avond om 19.00 uur, maar......je hoeft niet te eten van te voren.
Voor wijnliefhebbers, hobbykoks en professionals die hun smaak
en uitdrukkingsvaardigheid op het gebied van wijn willen vergroten.

Kosten: 395 euro p.p. / 100 euro per avond.

Programma

Chocolade is niet alleen zoet - 4 maart
Chocolade verwerkt in zowel hartige als zoete gerechten.
Wat voor uitdaging is dat voor de wijn?

Gekruid, Spicy & Exotisch -  1 april
Kruiden en specerijen bepalen in hoge mate het smaaktype en smaakgehalte van een gerecht.
Dat vraagt om specifieke wijnen!

Klassieke Cuisine - 6 mei
Oesters met Chablis, Lamsvlees met Pauillac….
Hoe zit dat eigenlijk met die klassieke gerechten en hun bijbehorende wijn?
Dat kan vast anders!

BYO - 3 juni
Het toepassen van alle wijn & spijs theorie die jij tijdens deze cursus geleerd hebt.
Op deze avond breng jij zelf een wijn mee, die matcht bij twee meegebrachte gerechten.

 


Burg. van Engelenweg 124
 8271 AV IJsselmuiden
T 038 460 44 64 | 06 126 606 90
info@anywine.nl
 www.anywine.nl