Oktober 2018 | nr. 10 | jaargang 14         

2018 het beste Nederlandse wijnjaar ooit?

De Nederlandse wijnboeren waren blij met onze lange warme zomer.
Op veel plaatsen werd er weken eerder geoogst dan in voorgaande jaren. Goede rijpe druiven dus!
Maar elleen een warme zomer geeft nog geen garantie op goede wijn. De bodem, de wijnmaak techniek, het lageren van de wijn,
zijn zeker ook belangrijke aspecten voor de uiteindelijke smaak.
Nog een paar maandjes wachten en we kunnen proeven van dit on-Nederlands-goede wijnjaar!
>>  Overzicht Nederlandse wijngaarden

Basiscursussen Wijnoorkonde Sden 2 en Wijnbrevet Sden3

De herfstige dagen komen eraan. Een lekkere tijd om een leuke cursus te volgen.
Voor iedereen die zelf een wijn wil kunnen uitkiezen in een restaurant of supermarkt en de smaken in wijn wil leren omschrijven, starten er binnenkort 2 wijncursussen van 5 of van 9 avonden.

>> Meer lezen over Wijnoorkonde Sden2
>> Meer lezen over Wijnbrevet Sden3

Waarom bij Anywine?
- Door de Stichting DrankenExamens en Normering (SDEN) erkende wijncursussen & lesmateriaal
- Kleine groepen (max 12 personen)
- Onafhankelijke en door Wijnacademie aanbevolen wijndocent
- Sfeervolle en goed bereikbare cursuslocatie

De Aanschuiftafel – zondag 28 oktober

Eet je mee?
Je krijgt een drie gangen diner geserveerd voor 19,50 euro.
(na een jaar aanschuiftafels hebben we de prijs met 2 euro verhoogd)
Bijpassende wijnen of specialtea 3 euro per glas.
Opgeven is noodzakelijk via info@anywine.nl
Je kunt je ook al opgeven voor zondag 25 november.
 

ruimte te huur, vergaderruimte, teamuitje

Wijn & Spijs avond op maat

Lijkt het jou leuk om met je collega’s, familie of vrienden van een diner te genieten met bijpassende wijnen?
Dit is mogelijk bij een groepsgrootte van minimaal 6 en maximaal 16 personen.
Neem contact met mij op om jouw wensen te bespreken.

Italiaanse avond op 30 oktober

Vind jij Italië ook zo’n heerlijk land?
We maken een ronde door Italië, een Giro d’Italia op dinsdagavond 30 oktober.
We proeven uit de vele wijnregio’s en duiken in de theorie achter de wijnen.
De kosten bedragen 60 euro per persoon.
>> Aanmelden

Kaas & Wijn cursus

Over ieder type kaas, zoals bijvoorbeel blauwschimmel of roodbacterie, is zoveel te leren.
Ieder type kaas vraagt ook om zijn eigen soort wijn.
Het is een misvatting dat Port bij een gevarieerd kaasplankje past.
En zo zijn er nog meer eye-openers!

In deze cursus van 2 avonden, wordt aandacht besteed aan:
* De productie van kaas.
* Het proeven van kazen uit de verschillende kaasgroepen.
* De theorie van foodpairing.
* Het proeven van wijn & kaas combinaties.

Hou jij van kaas, ben jij benieuwd hoe je kaas met wijn kunt combineren
of werk je in de horeca en heb je behoefte aan achtergrondkennis?
Dan is deze korte cursus iets voor jou!

Datum: dinsdag 13 nov  KAAS in Zwolle, door Smaakspecialist en keurmeester Harry Schonewille
& 27 nov  KAAS & WIJN in IJsselmuiden, door Esther Meijer van Anywine
Prijs: € 150,00, alleen de 2e avond bijwonen € 85,00
 

Zou jij Anywine willen beoordelen door een Google-of Facebook review te geven?
Dat stel ik zeer op prijs!

Wil je deze nieuwsbrief wel/niet ontvangen? Klik dan hier.

Burg. van Engelenweg 124
 8271 AV IJsselmuiden
T 038 460 44 64 | 06 126 606 90
info@anywine.nl
 www.anywine.nl