Januari 2018 | nr. 1 | jaargang 13          

De Aanschuiftafel – zondag 14 januari

Op zondag 14 januari proosten we op het nieuwe jaar aan de lange houten tafels in het wijnlokaal.
Je krijgt een drie gangen diner geserveerd voor 17,50 euro.
Bijpassende wijnen of specialtea 3 euro per glas.
Het maximum aantal gasten dat aan kan schuiven is 14.
Gezelligheid inbegrepen!

Opgeven is noodzakelijk via info@anywine.nl

aanschuiftafel, wijn, spijs

Wijnkenner worden in 2018?

Proef!
Wijncursus van 1 avond

AnyWine organiseert een introductie wijncursus van 1 avond : Proef!
Want proeven, ontdekken en genieten, daar gaat het om bij wijn.
Stuur jouw smaakpapillen op avontuur en geef je nu op voor Proef!
Datum: dinsdag 16 januari om 19.30 uur.
Prijs: 50 euro.

Wijnoorkonde | niveau Sden 2

Basiscursus van 5 avonden.
Data: maandag 12 maart, 26 maart, 9 april, 23 april en 7 mei.
Prijs: 275 euro, inclusief cursusboek “Opstap naar de wijn”.

Wijnbrevet | niveau Sden 3

De meest uitgebreide basiscursus in Nederland. Voor de wijnliefhebber die al iets van wijn weet.
Data: dinsdag 30 jan., 13 febr., 6 en 20 mrt., 3 en 17 apr., 8 en 22 mei, 5 juni.
Prijs: 475 euro, exclusief cursusboek De Wijnwereld à 39,50 euro (wordt uitgereikt in de eerste les).

18 januari: Cru de Beaujolais

Tijdens deze In2Wine thema-avond duiken we dieper in de Beaujolais
en proeven we bijna alle Cru de Beaujolais!
Meld je aan via info@anywine.nl
Aanvang: 19.30 uur
Kosten: 60 euro.

wijncursus, sden3, sden2

Kaas & wijn, een goed huwelijk?

Ook al lijken kaas en wijn zo vanzelfsprekend samen,
toch zijn er meer slechte huwelijken dan harmonische combinaties!
Belangrijk zijn 3 dingen:
- Hoe voelt de kaas aan in je mond? Filmend & romig of strak & droog, of iets ertussenin?
- Hoeveel smaak heeft de kaas? (de smaak van jonge graskaas is sneller weg dan die van oude brokkel)
- Wat voor type smaak heb je mee te maken? Frisse verse geitenkaas, of rijpe wegwandeldende brie?

Rode wijn blijkt helemaal niet zo makkelijk inzetbaar bij kaas. 
De zuren én tannines in rode wijn, maken het de kaas moeilijk.
Net als Port….Port heeft zoveel smaak dat hij met gemak over een deel van het kaasplankje heenwalst!

Kaasvrienden?
Probeer eens een rijke witte wijn, met veel aroma en niet te veel zuren en liefst een beetje restzoet.
Die kunnen meer dan je denkt!
Riesling Auslese, Chardonnay met een klein beetje houtrijping,
frisse dessertwijnen zoals Quarts de Chaume….

Wil je deze nieuwsbrief wel/niet ontvangen? Klik dan hier.

Burg. van Engelenweg 124
 8271 AV IJsselmuiden
T 038 460 44 64 | 06 126 606 90
info@anywine.nl
 www.anywine.nl